SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SigtunaMärsta United FK
Grattis F08
2023-11-07 21:57

Det är november och första säsongen som SigtunaMärsta United F08 börjar att lida mot sitt slut. Vi har några aktiviteter kvar under november innan vi stänger den första säsongen som nytt kommunlag för tjejer födda 2008. 

 

Redan för ett par år sedan började vi ledare för Sigtuna, Wigör och Rosersberg att titta på ett samarbete, oavsett om våra styrelser skulle kunna få ihop ett gemensamt kommunlag. Det fanns i de tre lagen engagerade ledare som inte ville att tjejerna skulle sluta bara för att respektive lag inte kunde få ihop en trupp när tjejerna skulle fylla 15 år och det skulle börja spelas 11 mot 11. 

 

Det var med stor glädje som vi fick information förra hösten om att en ny flick- och damförening skulle starta i Sigtuna kommun. Vi hade ett par inomhusträningar tillsammans innan vi gick på vinterledigt och började titta på den kommande säsongen. I mars drog vi igång träningarna två gånger per vecka. Ca 30 tjejer var redo att dra igång tillsammans med en ledarstab från de tre olika lagen. Fem träningsmatcher var inbokade innan seriestarten för den 23:e april.

 

Fokus på vårsäsongen var att få ihop ett lag som trivdes ihop samt att spelarna skulle förstå hur vi skulle spela ute på planen tillsammans. Tjejerna hade inte spelat 11 mot 11 samt haft tränare med olika sätt att vilja genomföra matcherna. Resultaten och spelet varierade stort i början innan spelet bit för bit föll på plats. Vårsäsongen avslutades med Aroscupen i Västerås där vi tillslut kom till B-finalen som vi tyvärr förlorade efter en jämn match. Vi ledare kunde nu se att spelarna började lära känna varandra både på och utanför planen och anledningen till det positiva resultatet.

 

Vi tog med den positiva känslan in i höstsäsongen där vi inte förlorade en enda match och tillslut slutade tvåa i serien. I en match låg vi under med 4-1 en bit in i andra halvleken och lyckas i matchens sista spark kvittera. Ett bevis på att det nu fanns en lagsammanhållning med vilja att kämpa för varandra. Våra duktiga tjejer har även hjälpt både våra äldre Damjuniorer och Damlaget som glädjande också blev bättre ju längre säsongen led.

 

Nu är det bara några veckor kvar med träningar, träningsmatch, lagaktivitet och avslutning. Det skall bli spännande att se vad laget och föreningen i stort kan lyckas med säsongen 2024. Nästa år blir vi Damjuniorer och spelar i en serie för flickor i åldern 16/17. Kommunens duktiga 09:or kommer in i föreningen och blir istället vårt nya F15 lag.


Nyhetsarkiv
Fair Play2024-05-02 16:47
Tack Henrik2024-03-04 20:19
Grattis F082023-11-07 21:57